Održan radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici inspekcije rada DIRH-a i Inspektorata rada Slovenije

Okupljene je pozdravio i glavni državni inspektor Andrija Mikulić koji je istaknuo kako je Državni inspektorata otvoren za svaku suradnju koja može doprinijeti unaprjeđenju radnih procesa.

U ponedjeljak 11. travnja 2022. godine u prostorijama Državnog inspektorata održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici inspekcije rada Državnog inspektorata i Inspektorata rada Republike Slovenije.
 
Ovaj sastanak organiziralo je Europsko nadzorno tijelo za rad (ELA), a na njemu se razgovaralo o pojačanoj suradnji ova dva tijela kroz koordinirane međudržavne inspekcijske nadzore.
 
Na sastanku su sudjelovali; ispred Državnog inspektorata, pomoćnik glavnog državnog inspektora Ivan Samac, načelnica Sektora inspekcije rada Gordana Grizelj Portner, voditelj Službe za nadzor zapošljavanja i upućivanja te međunarodnu suradnju Tomislav Markota i Roberta Kurti Vuković, nacionalna časnica za vezu RH u Europskom nadzornom tijelu  za rad. Delegaciju inspektorata rada Republike Slovenije činili su Jadranko Grlić, glavni inspektor Inspektorata Republike Slovenije za rad, inspektori Gojko Aničič i Matej Štivan te Polona Grobelnik Jurjovič, nacionalna časnica za vezu RS u Europskom nadzornom tijelu za rad.
 
Okupljene je pozdravio i glavni državni inspektor Andrija Mikulić koji je istaknuo kako je Državni inspektorat otvoren za svaku suradnju koja može doprinijeti unaprjeđenju radnih procesa: 'Uvjeren sam da kroz prezentaciju i razmjenu primjera dobre prakse unaprjeđujemo sustav kojim rukovodimo' rekao je te predložio da u razdoblju koje dolazi suradnja ova dva tijela bude aktivnija, produktivnija i uspješnija.
 
Kako je dogovoreno već u nadolazećem razdoblju ova dva tijela razmijenit će informacije o aktivnim predmetima vezano za rad upućenih radnika iz Republike Hrvatske u Republiku Sloveniju i obrnuto, a sve s ciljem uspješnijeg suzbijanja neprijavljenog rada i lažnog upućivanja.
 

Pisane vijesti