Inspektori Državnog inspektorata oduzeli veću količinu proizvoda neutvrđenog podrijetla koji su bili namijenjeni za 'tretmane povećanja usana'

Nakon višemjesečnih pripremnih radnji proveden je koordinirani inspekcijski nadzor u kojem je utvrđeno da je državljanka treće zemlje u iznajmljenom studio apartmanu pružala usluge povećanja usana.

Inspektori Državnog inspektorata, tržišni inspektori i inspektori rada u području radnih odnosa, nakon višemjesečnih pripremnih radnji proveli su koordinirani inspekcijski nadzor u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova nad fizičkom osobom, državljankom treće zemlje, koja je u Zagrebu u iznajmljenom studio apartmanu pružala usluge 'povećanja usana hijaluronskim filerima'.
 
Inspekcijskim je nadzorom utvrđeno da ista obavlja djelatnost za koju nije registrirana.
 
Zbog utvrđenog prekršaja izdan je prekršajni nalog na iznos od 10.000,00 kn/1.327,23 EUR te je izrečena mjera zabrane obavljanja neregistrirane djelatnosti.
 
Kako je zatečena i veća količina medicinskih proizvoda neutvrđenog podrijetla (hijaluronski fileri, kortikosteroidi, antihistaminici i sl.) koji su bili namijenjeni za 'tretmane povećanja usana', isti su proizvodi i oduzeti.
 
Nadalje, inspekcija rada, s obzirom na to da državljanka treće zemlje nije prethodno ishodila dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Republici Hrvatskoj, izdala je prekršajni nalog na iznos od 7.000,00 kn/ 929,06 EUR zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima.

Pisane vijesti