Dani hrvatskog turizma 2019. godine - „Čovjek – ključ uspjeha“

  • Slika /vijesti/dani-hrvatskog-turizma-2019-godine-covjek-kljuc-uspjeha/NASLOVNA FOTKA.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Turistički djelatnici te sudionici u turističkom sustavu Republike Hrvatske ove godine tradicionalno su se susreli na Danima hrvatskog turizma koji su održani u Slavoniji od 2. do 5. listopada 2019. godine.

Turistički djelatnici te sudionici u turističkom sustavu Republike Hrvatske ove godine tradicionalno su se susreli na Danima hrvatskog turizma koji su održani u Slavoniji od 2. do 5. listopada 2019. godine. Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja više od 1500 sudionika.

U višednevnom radnom djelu koji se sastoji od stručnih predavanja, prezentacija i radnih sastanaka, održan je tradicionalni susret turističkih djelatnika s članovima Vlade RH te javna dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja i nagrade.

Glavni državni inspektor g. Andrija Mikulić uz potpredsjednika Vlade RH i ministra financija g. Zdravka Marića, te g. Gari Cappellia, ministra turizma, gđe Marija Vučković, ministrice poljoprivrede, g. Maria Banožića, ministra državne imovine i g. Josipa Aladrovića, ministra rada i mirovinskog sustava sudjelovao je na Okruglom stolu u kojem se između ostalog osvrnuo na rezultate turističke sezone iz nadležnosti Državnog inspektorata.

„Sezona je bila dobra, kvalitetna, uspješna i od ukupnog broja nadzora utvrđeno je oko 40% nepravilnosti. U tom dijelu gotovo pola nepravilnosti su takozvani oportuniteti. Do osnivanja Državnog inspektorata takve uočene nepravilnosti su se sankcionirale. Sada, gospodarstvenici kao subjekti nadzora, imaju mogućnost otklanjanja tih nepravilnosti tijekom nadzora ili u određenom roku te se ne provode sankcije. Onaj drugi dio za što je krajnja mjera bila sankcija je rad na crno i tu nije bilo oprosta “, naglasio je Mikulić.
Glavni državni inspektor je stavio veliki naglasak na 15 ovosezonskih koordiniranih akcija gdje su nadzori planirani s dvije ili više inspekcija Državnog inspektorata a koje su se inspekcije uključivale (u nadležnosti je 17 inspekcija) ovisilo je o subjektu tj. djelatnosti koju obavlja i procjeni rizika stručnih službi Državnog inspektorata. Tako je smanjen pritisak na gospodarstvenike tj. ovim je potvrđeno kako je u prošlost otišla praksa „svaki tjedan inspektor jedan“. Glavni državni inspektor je sa ovoga susreta zahvalio svim turističkim djelatnicima za uspješnu i kvalitetnu turističku sezonu te kao čelnik Državnog inspektorata poručio da želi partnerski odnos.  

Stranica