Glavni državni inspektor Mikulić na Konferenciji o sigurnosti i kvaliteti hrane

Slika /slike/Mikulic hrana.jpg

Ova konferencija tradicionalno na jednom mjestu okuplja sve važne dionike u poslovanju s hranom 

Glavni državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić pozdravio je danas u Opatiji sudionike Konferencije o sigurnosti i kvaliteti hrane.
Ova Konferencija, koja na jednom mjestu okuplja predstavnike nadležnih tijela, subjekata u poslovanju hranom i druge zainteresirane dionike, tradicionalno se bavi aktualnim temama iz područja sigurnosti hrane, a ove godine poseban naglasak stavljen je na nove odredbe u propisima o sigurnosti hrane.

'Sukladno novim znanstvenim spoznajama, zakonodavstvo se neprekidno mijenja i unaprjeđuje te je isto nužno pratiti zbog zaštite zdravlja potrošača, a što je temeljni cilj svih propisa o hrani' rekao je glavni državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić te je dodao 'Za nas u Državnom inspektoratu to su novi izazovi koje smo spremno prihvatili kao priliku za jačanje i unaprjeđenje naših inspekcija'.
Konferenciju o sigurnosti i kvaliteti hrane organizira Hrvatska gospodarska komora. Nakon jednogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom COVID-19, konferencija je održana 14. put za redom.

'Organizirati ovakvu konferenciju u doba globalne pandemije bilo je izuzetno izazovno baš kao i poslovanje prehrambene industrije' rekao je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević te je dodao ''Pandemija je donijela, uz niz lošega i nešto dobro, veće povjerenje građana u domaće proizvode. Stoga veseli da smo u protekle dvije godine više proizvodili.'

Na konferenciji o novostima u provedbi zakonodavstva sigurnosti hrane iz djelokruga sanitarne inspekcije predavanje je održala načelnica sektora sanitarne inspekcije Ružica Vazdar,  Nikolina Grizelj iz veterinarske inspekcije govorila je o novostima u TRACES sustavu, a o uvozu kompozitnih proizvoda u EU, Vjekoslav Ricov i Jasminka Kurtanjek.

Stranica