Glavni državni inspektor Mikulić sastao se sa predstavnicima HOK-a i Udruge Glas poduzetnika

  • Slika /slike/230131 sastanak HOK 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Mikulić je istaknuo kako je cilj postupanja tržišne i turističke inspekcije prije svega zaštita interesa i prava potrošača.

Glavni državi inspektor dr. sc. Andrija Mikulić održao je danas u prostorijama Državnog inspektorata radne sastanke sa predstavnicima Hrvatske obrtničke komore i Udruge Glas poduzetnika.

Na sastancima se razgovaralo o aktivnostima Državnog inspektorata, a nastavno na Zaključak Vlade Republike Hrvatske od 5. siječnja 2023. godine, Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj i Zakon o zaštiti potrošača.

Mikulić je tom prigodom istaknuo kako je cilj postupanja tržišne i turističke inspekcije, vezano uz navedeno, prije svega zaštita interesa i prava potrošača.
 
'U prvoj polovici siječnja zaprimili smo značajan broj prijava građana koje su ukazivale na možebitno povećanje cijena nakon 01. siječnja. Svi znamo da uvođenje eura kao službene valute u RH nikako nije smjelo dovesti do povećanje cijena, a složit ćemo se da je takvo postupanje pojedinih poslovnih subjekata nepotrebno bacilo stigmu na sve koji su pošteno i sukladno Zakonu proveli proces konverzije' rekao je Mikulić i dodao kako je Državni inspektorat i u ovom slučaju opravdao povjerenje koje su mu građani povjerili.
 
Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil istaknuo je kako je postupanje Državnog inspektorata potrebno, između ostaloga, kako bi se zaštitili svi oni obrtnici koji pošteno rade svoj posao. 'Inspekcije Državnoga inspektorata obišle su na stotine naših obrtnika i gotovo svi su suglasni kako su inspektori profesionalno odradili svoj posao. Naša želja je da i dalje, gdje god je to moguće inspektori pristupaju edukativno, a sve kako bi svi naši obrtnici uskladili svoje poslovanje sa svim važećim zakonskim propisima' zaključio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore.
 
'Drago nam je da je i udruga Glas poduzetnika po prvi puta prisustvovala sastanku s Državnim inspektoratom na kojemu smo u otvorenom razgovoru stavili na stol aktualne teme te otvorili dijalog, kao i iznijeli probleme i izazove s kojima se susreću poduzetnici, naši članovi' rekao je nakon sastanka predsjednika udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas.
 
Zaključak svih sudionika sastanka je nastavak uspješne suradnje kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini u svrhu otklanjana svih eventualnih nedoumica.
 
 

Pisane vijesti