Mikulić otvorio II. konferenciju HGK 'Izazovi u trgovini'

  • Slika /slike/izazovi u trgovini 1.jpg
  • Slika

'U vremenu novih trendova važno je osigurati visoku razinu zaštite potrošača i sigurnosti proizvoda te biti potpora trgovcima u poštivanju zakonske regulative'

Glavni državni inspektor dr.sc. Andrija Mikulić pozdravio je sudionike i otvorio II. konferenciju „Izazovi u trgovini“ na kojoj se razgovaralo o najnovijim prijedlozima i zakonskim rješenjima koja očekuju trgovce u narednom razdoblju.
Konferencija je na jednom mjestu okupila široku zainteresiranu i stručnu javnost koja svjedoči brojnim izazovima i promjenama koje se događaju u ovoj gospodarskoj djelatnosti.

Govoreći o stanju na tržištu trgovine, potpredsjednik HGK za trgovinu i financijske institucije Josip Zaher rekao je kako se trgovina suočava sa sve većim inflatornim pritiskom,  poremećajima u lancima opskrbe, manjkom pojedinih sirovina, radne snage, a posebno vozača te rastom cijena pojedinih sirovina.

Uz sve navedeno u posljednje vrijeme ponašanje potrošača se uvelike promijenilo što je rezultiralo značajnim ulaganjima u nove tehnologije i opremu.
Od 80 % stanovnika Republike Hrvatske koji koriste internet njih 55 %  kupovalo je prošle godine online, a upravo je online trgovina, jedna od rijetkih trgovačkih struka koja bilježi rast i to za 12,6 %.

'U vremenu kada se stvaraju novi trendovi izuzetno je važno osigurati visoku razinu zaštite potrošača i sigurnosti proizvoda te istovremeno biti potpora trgovcima u poštivanju zakonske regulative' naglasio je glavni državni inspektor Mikulić koji nije propustio istaknuti kako je duboko svjestan trenutka u kojem se naše gospodarstvo nalazi: 'Državni inspektorat je od osnutka zauzeo poziciju partnera gospodarstvenika i na to smo izuzetno ponosni' zaključio je.

Na konferenciji 'Izazovi u trgovini' , između ostalih predavanje je održala i pomoćnica glavnog državnog inspektora Vedrana Filipović Grčić koja je okupljenima predstavila novosti koje donosi novi Zakon o zaštiti potrošači.

Stranica