Nastavlja se uklanjanje bespravnih objekata u RH

  • Slika /slike/DIRH - uklanjanje Ciovo 1.jpg
  • Slika

'Ovom prigodom želim još jednom poručiti kako bespravnu gradnju nećemo tolerirati te ćemo sukladno zakonskoj proceduri i dalje postupati' poručio je Mikulić.

Uklanjanjem bespravnog objekata izgrađenog na izvan građevinskom području Otoka Čiova danas je nastavljena velika akcije Državnog inspektorata u sklopu koje je samo u  svibnju uklonjen 31 bespravni objekt na teritoriju Republike Hrvatske.
 
'To je jedan bespravni objekt dnevno' rekao je glavni državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić koji je obišao teren i istaknuo: 'Beskompromisno, odlučno i dosljedno postupamo kada je u pitanju očuvanje prostora i borba s bespravnom gradnjom. Da smo ozbiljni, jasno je i po reakcijama s terena. Sve više investitora samostalno pristupa uklanjanju bespravno izgrađenih objekata, a sve slijedom postupanja građevinskih inspektora'  zaključio je Mikulić.
 
Građevinska inspekcija od 01. travnja 2019. godine, od kada je dijelom Državnog inspektorata, obavila je gotovo 32 tisuće inspekcijskih nadzora, a najviše povreda propisa u području građenja utvrđeno je u Istri i Dalmaciji.
 
Samo na području četiri Dalmatinske županije; Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske, od 01. travnja 2019. godine, od kada je građevinska inspekcija dijelom Državnog inspektorata, utvrđeno je 1.280 slučajeva gradnje protivno propisima.
 
'Ove brojke jasno nam govore o ozbiljnosti problema s kojim se suočavamo, ali i odgovornosti koju imamo kada je u pitanju bespravna gradnja.  Ovom prigodom želim još jednom poručiti kako bespravnu gradnju nećemo tolerirati te ćemo sukladno zakonskoj proceduri i dalje postupati' rekao je Mikulić.
 
Akcija uklanjanja bespravno izgrađenih objekata nastavlja se već sutra u jutarnjim satima, u uvali Vruja, gdje će biti uklonjeno ukupno sedam (7) bespravno izgrađenih objekata.

Pisane vijesti