Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore u studijskom posjetu Državnom inspektoratu

  • Slika /slike/Crna Gora 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Tijekom dvodnevnog boravka u Zagrebu održano je niz radnih sastanaka koji su imali za cilj razmjenu znanja i iskustava te primjera dobre prakse.

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore boravili su u utorak 28. i srijedu 29. studenoga 2023. godine u studijskom posjetu Državnom inspektoratu.

Tijekom dvodnevnog boravka u Zagrebu održano je niz radnih sastanaka koji su imali za cilj razmjenu znanja i iskustava te primjera dobre prakse.

Goste iz Crne Gore pozdravio je glavni Državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić koji im je predstavio organizaciju i način rada Državnog inspektorata. 'Državni inspektorat osnovan je u travnju 2019. godine. Od tada svakodnevno ulažemo značajne napore kako bi pozicionirali Inspektorat kao predvodnika zaštite općih interesa Republike Hrvatske i to u pogledu zaište ljudi, životinja, bilja, prirodnih bogatstava i okoliša'  rekao je Mikulić te dodao kako su ovakvi radni sastanci višestruko korisni za sve uključene dionike.

Delegaciju Crne Gore predvodila je Direktorica uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević koja je zahvalila na gostoprimstvu i nesebičnoj razmjeni iskustava što će kako je rekla dati pozitivne efekte u budućem radu i suradnje ove dvije institucije. Neki od inspektora Uprave za inspekcije poslove delegacije Crne Gore osvrnuli su se na pojedine aspekte rada iz njihove nadležnosti gdje su u usporedbi s radom nadležnih inspekcija Državnog inspektorata pokušali iznaći rješenja za probleme s kojima se susreću u svom radu i obavljanju povjerenih im poslova.

Pisane vijesti