Tržišna inspekcija Državnog inspektorata sudjelovala u CASP 2019 projektu

Slika /vijesti/Koordinirane aktivnosti u području sigurnosti proizvoda (CASP 2019)/200707 CASP 2019.png

Europska komisija u utorak 07. srpnja na videokonferenciji predstavila je rezultate projekta Koordinirane aktivnosti u području sigurnosti proizvoda (CASP 2019)

Europska komisija u utorak 07. srpnja na videokonferenciji predstavila je rezultate projekta Koordinirane aktivnosti u području sigurnosti proizvoda (CASP 2019) u kojem su sudjelovali predstavnici tijela za nadzor tržišta država članica Europske Unije. Između ostalih u projektu su sudjelovali i tržišni inspektori Državnog inspektorata.   
 
Naime, Europska komisija kontinuirano potiče i financira projekte zajedničkog nadzora tržišta u cilju jačanja koordinacije nadzora tržišta između država članica kao i osiguravanja dostupnosti sigurnih proizvoda na europskom tržištu.
 
U sklopu projekta, tržišna inspekcija Državnog inspektorata je provela uzorkovanje punjača, osobnih prijevoznih sredstava i dječjih sjedalica za bicikle s tržišta Republike Hrvatske. Ispitivanje navedenih proizvoda izvršeno je u akreditiranim stručnim institucijama EU.
 
Konkretno, ispitano je pet uzoraka punjača: punjač za prijenosna računala, USB punjači i univerzalni punjači za baterije, tri osobna prijevozna sredstva: električni bicikl, električni romobil i hoverboard te četiri uzorka dječjih sjedalica za bicikle.
 
Zbog ozbiljnih rizika dio uzorkovanih proizvoda je povučen s tržišta što je i objavljeno putem RAPEX sustava. Više detalja o rezultatima projekta CASP 2019 Europska komisija objavit će prilikom službene prezentacije rezultata projekta.
 
Projekt CASP 2019 - Koordinirane aktivnosti u području sigurnosti proizvoda 2019., pokrenut je  u travnju prošle godine.

Pisane vijesti