RAPEX

Filter:
Grupa / kategorija Vozila
Naziv proizvoda - Motorno vozilo - pick-up Volkswagen
Robna marka - Volkswagen
Tip proizvoda (vrsta / broj modela / bar kod / kod serije / br. šasije) - AMAROK (2H i SIB-MY 2012-2013-2014) s TDI 2,0 I CR motorima
Proizvođač (naziv, adresa) /
Uvoznik (naziv, adresa) - VOLKSWAGEN AUDI ESPAÑA, Španjolska
Distributer (naziv, adresa) - PORSCHE CROATIA d.o.o., Velika Gorica, Zagrebačka 117
Zemlja podrijetla - Argentina
Opis nedostatka/rizika - Navedena vozila predstavljaju opasnost od požara jer u Amarok vozilima sa TDI 2,0 I CR motorima proizvedenim u određenom razdoblju, može doći do propuštanja (istjecanja) goriva u povratnoj cijevi goriva zbog vibrirajuće rezonancije ili nedovoljne udaljenosti između cijevi klima uređaja i povratne cijevi za gorivo. U nekim vozilima, tijekom duže uporabe može doći do propuštanja u cijevima pod visokim tlakom, zbog korištenja nekvalitetnih materijala. U najgorem slučaju, može doći do požara.
Obvezne mjere /
Dragovoljne mjere - Poduzete od strane distributera.
Informacije za potrošače - Potrošači koji su kupili vozila obaviješteni su od strane distributera za Republiku Hrvatsku i u tijeku je servisiranje svih vozila.U vozilima će se ugraditi razdvajajući element kako bi se smanjila vibracija na povratnu cijev za gorivo ili će se montirati zaštita protiv trenja s dodatkom kako bi se povećala udaljenost između cijevi klime uređaja i povratne cijevi za gorivo, gdje je to moguće.
Datum objave 10.02.2014.