RAPEX

Filter:
Grupa / kategorija Vozila
Naziv proizvoda - Motorno vozilo Opel GT
Robna marka - Opel
Tip proizvoda (vrsta / broj modela / bar kod / kod serije / br. šasije) - GT, K/R, WVTA: proizvedena od 2007.- 2008. godine; dijelovi za prekidače paljenja i kompleti prekidača paljenja mogu sadržavati neispravne prekidače, ugrađeni tokom popravka u vozila proizvedena između 2008. i 2010. godine
Proizvođač (naziv, adresa) - Adam Opel AG, Njemačka
Uvoznik (naziv, adresa) /
Distributer (naziv, adresa) - Opel Southeast Europe Ltd., Zagreb, Oreškovićeva 6H/1
Zemlja podrijetla - Sjedinjene Američke Države
Opis nedostatka/rizika - Vozila predstavljaju opasnost od ozljeda jer kod određenihuvjeta prekidač paljenja u Opel GT vozilima može se pomaknuti iz položaja " u radu", zbog čega može doći do gubitka struje, te se vozilo ugasi. Ovaj rizik se povećava ako je privjesak na kojem je ključ, dodatno opterećen (drugim ključevima) ili nečim težim. Kada prekidač paljenja nije u radnom položaju, u slučaju nezgode, može se dogoditi da se zračni jastuk ne aktivira, čime se povećava rizik od ozljeda ili smrti.
Obvezne mjere /
Dragovoljne mjere - Poduzete od strane distributera
Informacije za potrošače - Potrošači su obaviješteni od strane distributera o mogućem nedostatku te će se na predmetnim vozilima zamijeniti prekidač paljenja, cilindar i ključevi. Dok se ne izvrše popravci kupci su bili zamoljeni ukloniti sve predmete sa svojih ključeva, ostavljajući samo ključ vozila.
Datum objave 11.06.2014.