Obavijest tržišne inspekcije Državnog inspektorata

Slika /slike/info.jpg

Ovo tijelo je utvrdilo rizik od ozbiljne štete kolektivnim interesima i pravima potrošača prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem Internet stranice.

Obavještavamo potrošače da je Državni inspektorat temeljem zaprimljenih predstavki potrošača  i provedenih istražnih radnji utvrdio da postoji rizik od ozbiljne štete kolektivnim interesima i pravima potrošača prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem Internet stranice https://www.originalshrvatska.co/, s obzirom da nije poznat identitet trgovca  odnosno osobe koja putem predmetne internetske stranice oglašava i prodaje proizvode, čineći pri tome i druge povrede odredbi Zakona o zaštiti potrošača.  Stoga upozoravaju se potrošači da ne sklapaju ugovore na daljinu putem naprijed navedene Internetske stranice.
 
S obzirom na sve češće povrede u digitalnom okruženju, Zakonom o zaštiti potrošača koji je stupio na snagu 28. svibnja 2022. godine, su propisane ovlasti tržišne inspekcije Državnog inspektorata vezano za provođenje istražnih radnji te provedbenih mjera u svrhu zaštite kolektivnih interesa potrošača u slučajevima kada pravne ili fizičke osobe prilikom sklapanja ugovora na daljinu čine povrede odredbi predmetnog Zakona.

Stranica