Održan Forum zagrebačkih ugostitelja

  • Slika /slike/ugostitelji 1.JPG
  • Slika

Na Forumu su, između ostalih, sudjelovali i predstavnici Državnog inspektorata

Forum zagrebačkih ugostitelja koji je održan u petak 12. studenoga 2021. godina okupio je na jednom mjestu brojne uzvanike, predstavnike državnih institucija i ustanova, ugostitelje i poduzetnike koji su kroz panel predavanja i rasprave razgovarali o važnim i aktualnim pitanjima ugostiteljskog sektora.
 
U panelu 'Naši ljudi su naša snaga' ispred Državnoga inspektorata sudjelovala je načelnica Sektora inspekcije rada Gordana Grizelj Portner koja je naglasila kako inspekcija rada, sukladno zakonskim propisima, kontinuirano nadzire sve poslovne subjekte pa tako i ugostitelje.

Tijekom panela poseban naglasak stavljen je na nedostatka radne snage u turizmu i ugostiteljstvu te sve većem broju stranaca koji obavljaju te poslove. Grizelj Portner istaknula je kako stranci - državljani trećih zemalja u Republici Hrvatskoj mogu raditi na temelju izdane dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada, osim ako Zakonom o strancima nije drugačije propisano te da u slučaju utvrđenih nepravilnosti inspektori rada imaju obvezu poduzeti propisane upravne odnosno prekršajne mjere. 
 
Procjenjuje se, kako je rekla Žakline Troskot, predsjednice Nezavisne udruge ugostitelja kako u ovom sektoru nedostaje više od 35.000 zaposlenika, a ugostiteljstvo s povezanim djelatnostima trenutno generira 380.000 radnih mjesta.
 
U sklopu događanja dodijeljene su i nagrade zaslužnim ugostiteljima koji su pomagali ugroženim obiteljima na područjima pogođenima potresom, a jednu od nagrada dodijelio je pročelnik područnog ureda Zagreb, Državnog inspektorata Robert Kober.
 
13. Forum zagrebačkih ugostitelja održan je u organizaciji Udruženja ugostitelja Zagreb i Nezavisne udruge ugostitelja.

Stranica