Održan sastanak s predstavnicima Udruženja ugostitelja Zagreb

Slika /vijesti/Održan sastanak s predstavnicima Udruženja ugostitelja Zagreb/201013 ugostitelji.jpg

Na sastanku koji su inicirali iz Udruženja razgovaralo se o aktivnostima Državnog inspektorata, a vezano uz provedbu Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Glavni državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić održao je u utorak 13. listopada 2020. godine sastanak s predstavnicima Udruženja ugostitelja Zagreb.
 
Na sastanku koji su inicirali iz Udruženja razgovaralo se o aktivnostima Državnog inspektorata, a vezano uz provedbu Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite.
 
Glavni državni inspektor Andrija Mikulić istaknuo je kako je cilj Državnog inspektorata doprinijeti uspješnoj borbi protiv bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, ali i njegovati partnerski odnos s obrtnicima i poduzetnicima. „Od osnutka Državnog inspektorata intenzivno radimo na tome da nas gospodarstvenici percipiraju kao partnere. U tom smislu, nije nam cilj kažnjavati nego upozoriti i ukazati na kršenje zakonskih propisa te zatražiti ispravljanje utvrđenih nepravilnosti“ rekao je Mikulić. Istaknuo je i kako su se u tom smislu sanitarni, turistički i inspektori rada u proteklom razdoblju, a vezano uz mjere Stožera, gdje god je to bilo moguće, vodili načelom oportuniteta.
 
Predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Franz Letica zahvalio je na podršci i partnerstvu te je istaknuo kako im je cilj zadržati i sačuvati svako radno mjesto. Dodao je i kako će kroz Udruženja apelirati na svoje članove da se pridržavaju Odluka Nacionalnog Stožera jer jedino tako, kako je rekao, možemo prebroditi izazovno razdoblje s kojim živimo već mjesecima.
 
Na sastanku su sudjelovali i Nenad Šepak, predsjednik Nadzornog odbora Udruženja ugostitelja Zagreb, Zlatko Puntijar i Vedran Gajski, potpredsjednici te Ivan Tadić, tajnik Udruženja ugostitelja Zagreb.

Pisane vijesti