'Razumijem ugostitelje no samo sinergijskim pristupom možemo smanjiti ove zabrinjavajuće brojke!'

Slika /vijesti/Dnevnik Nove TV/201016 mikulic nova tv.jpg

Glavni državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Glavni Državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić gostovao je u četvrtak 15. listopada 2020. godine u Dnevniku Nove TV.

Tom prigodom istaknuo je kako Državni inspektorat daje značajan doprinos u sprječavanju širenja zaraze i suzbijanja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2.

Od ožujka ove godine inspektori Državnog inspektorata obavili su oko 9000 nadzora koji su se odnosili na pridržavanje Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite. S obzirom na to da je u ponedjeljak 12. listopada na snagu stupile nove odluka Stožera o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice Mikulić je istaknuo kako je u posljednjih 48 sati obavljeno gotovo 500 nadzora u ugostiteljskim objektima i poslovnim prostorima.

'U svega tri slučaja su zabilježene nepravilnosti odnosno nenošenje maski, nemanje sredstava za dezinficiranje i nepridržavanje propisanog radnog vremena. Od ta tri prekršaja, dva su odmah ispravljena, a jedan prekršaj je procesuiran novčanom kaznom s obzirom na to da se ponovio više puta' rekao je Mikulić i nastavio: 'Kada god možemo idemo s upozorenjima. Kazna nam nije prioritet. Moramo svi zajedno raditi na podizanju razine svijesti zbog ozbiljnosti situacije i trenutka u kojem se nalazimo" zaključio je.

Glavni državni inspektor osvrnuo se i na nezadovoljstvo ugostitelja koji su sukladno gore spomenutoj Odluci obvezni provoditi kontrolu korištenja maski za lice ili medicinskih maski.

'U posljednjih tjedan dana održao sam nekoliko sastanaka s predstavnicima ugostitelja i u potpunosti razumijem i svjestan sam nezahvalne pozicije u kojoj se nalaze. No složit ćemo se, samo sinergijskim pristupom možemo smanjiti ove zabrinjavajuće brojke' rekao je Mikulić koji nije na kraju propustio pozvati sve na odgovorno ponašanje.

Više detalja dostupno je na poveznici.

Pisane vijesti