Sutra započinje uklanjanje potresom uništene zgrade na adresi Petrinjska ulica 25

Slika /slike/petrinjska 25.jpg

Do sada građevinska inspekcija DIRH-a donijela je 147 Rješenja o uklanjanju 159 građevina oštećenih potresom. 

Nakon što je proveden postupak nabave, a slijedom donesenoga Rješenja sukladno Zakon o dopuni Zakona o Državnom inspektoratu od 29. listopada 2021. godine danas u poslijepodnevnim satima započet će pripremne radnje za uklanjanje potresom uništene zgrade na adresi Petrinjska ulica 25, Zagreb. Samo rušenje započet će sutra (19. ožujka 2022. godine).
 
U siječnju 2022. godine Državni inspektorat proveo je postupak nabave radova uklanjanja potresom uništene zgrade na adresi Petrinjska ulica 25, Zagreb sukladno Pravilniku o provedbi postupaka nabave roba, usluga i radova za postupke obnove. Pristigle ponude, njih osam (8), pregledane su, ocijenjene i rangirane prema kriteriju za odabir ponude te je 19. siječnja 2022. godine Državni inspektorat donio Odluku o odabiru najpovoljnije ponude, gospodarskog subjekta EURCO d.d.. Slijedom navedenoga sklopljen je Ugovor o nabavi radova temeljem kojeg će se izvesti ugovoreni građevinski radovi uklanjanja.
 
Građevinska inspekcija Državnog inspektorata je do danas uklonila ukupno 133 zgrade uništene izvanrednim događajem, od čega je 98 zgrada uklonjeno temeljem odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a 35 temeljem rješenja koje, sukladno Zakonu o dopuni Zakona o Državnom inspektoratu od 29. listopada 2021. godine, donose građevinski inspektori.
 
Do sada građevinska inspekcija Državnog inspektorata donijela je ukupno 147 rješenja o uklanjanju 159 građevina oštećenih potresom čiji ostaci neposredno prijete sigurnosti, zdravlju ljudi i drugim zgradama ili stabilnosti tla na okolnom zemljištu. Donošenje rješenja kao i postupci nabave i nadalje su u tijeku. 
 
Sve Obavijesti o donesenim i oglašenim rješenjima o uklanjanju dostupne su na poveznici.  

Pisane vijesti